Spring til indhold

Nyhedsbrev December 2022

Hej til alle i Kettingskov landsbylaug.

Hermed nyhedsbrev nr. 6 og samtidig en lille jule- og nytårshilsen fra bestyrelsen, hvor vi efter bedste evne vil redegøre for, hvordan vi har arbejdet videre med alle de gode tanker og ideer, der fremkom på vores generalforsamling i forsommeren.

Mange hilsner med ønsket om en glædelig jul og et godt nytår.

Herunder finder I punktet vedr. bedre mobil signal og en how-to:

Dårlig mobildækning – Hvad kan man gøre?

GUIDE: Oplever du dårlig mobildækning i hjemmet, så skal du prøve at aktivere denne funktion i din smartphone.

Bor du i et område, hvor signalerne fra mobilmasterne er dårlige, er der én simpel indstilling i din smartphone, som du skal huske at aktivere. Læs herunder hvordan du gør. Din telefon kan måske være medvirkende årsag til dårlig dækning. Mobildækningen er oftest dårlig indendørs, fordi bygningen skærmer for mobilsignalerne, der har svært ved at trænge igennem. Nogle vinduer kan også være en kilde til dårlige signaler fra mobilmasterne – særligt de nye lavenergivinduer. Inde i boligen har rigtigt mange deres eget trådløse netværk Wi-Fi. Dette kan bruges i kampen mod dårlig mobildækning.

Dit eget lokale trådløse netværk kan faktisk fungere som en lille ”mobilmast”, da rigtigt mange mobiloperatører og smartphones har mulighed for at foretage opkald via Wi-Fi. Funktionen kaldes ”Wi-Fi Opkald”. Med Wi-Fi-opkald aktiveret, tilslutter smartphonen sig automatisk signalet fra det trådløse Wi-Fi netværk, når signalet fra mobilmasterne er dårligt.

Brugen af Wi-Fi Opkald koster ikke ekstra og virker på iPhone såvel som Android. Det skal blot aktiveres i telefonen.

Sådan aktiverer du Wi-Fi opkald på iPhone:

 1. Åben Indstillinger – Vælg Mobilnetværk – Find punktet ”Wi-Fi-opkald” og tryk på linjen
 2. Aktiver: ”Wi-Fi-opkald på denne iPhone”

Bemærk: Fremgangsmåden er testet i iOS 14 på iPhone 11, men virker på alle iPhones med iOS 14 installeret.

På Android-telefoner er det straks mere vanskeligt at give en entydig vejledning til aktivering af Wi-Fi-opkald. Smartphoneproducenterne har nemlig fri adgang til at flytte funktionen rundt i menuerne. Derfor er nedenstående metode ikke nødvendigvis ens på alle Android-telefoner. Herunder kan du se fremgangsmåden på en Samsung-telefon samt telefoner med den originale rene Android, hvor mobilproducenterne ikke har haft mulighed for at flytte eller ændre funktionen.

Sådan aktiverer du Wi-Fi opkald på Android-telefoner:

 1. Wi-Fi-opkald på Samsung-smartphones
 2. Åben Indstillinger – Tryk på Forbindelse -Find linjen ”Wi-Fi opkald” og aktiver knappen
 3. Wi-Fi-opkald på Android generelt
 4. Åben Indstillinger – Vælg Netværk og internet -Tryk på Mobilnetværk – Tryk Avanceret
 5. Vælg Wi-Fi-opkald og aktiver den
 6. I Opkaldspræference kan du indstille telefonen primært skal vælge Wi-Fi- eller mobilforbindelsen
 7. Tjek om du har mulighed for Wi-Fi Opkald

Før Wi-Fi Opkald fungerer kræver det følgende:

 • Dit mobilselskab skal have aktiveret Wi-Fi Opkald i deres netværk
 • Din smartphone skal understøtte Wi-Fi Opkald, hvilket alle nyere telefoner gør
 • Du skal have et trådløst netværk, Wi-Fi, i boligen
 • Dit trådløse netværk må ikke have en blokering af Wi-Fi Opkald

 

Valget af smartphone er vigtigt for god mobildækning. Ikke alle telefoner har gode antenner. Desværre findes der ikke en mærkningsordning eller tilgængelige data om antennernes kvalitet fra mobilproducenterne, som du kan læne dig op ad. Ind i mellem foretages der målinger af antennekvaliteten på udvalgte telefoner, men resultaterne er desværre ikke gyldige i særligt lang tid, da der hele tiden sprøjtes nye telefoner ud på markedet. Det gør, at de testede telefoner hurtigt bliver uaktuelle.

Vælg en telefon med adgang til flest mobilteknologier. Hvis du har en ældre telefon, der kun understøtter 2G og 3G-forbindelser, bør du købe en ny. Teleselskaberne udfaser nemlig 3G-masterne. Fremtiden handler om 4G- og 5G-dækning. Hvis du har en 3G-only telefon, kan du derfor komme ud for, at din mobildækning i nogle områder, gradvist bliver dårligere.

Tal fra september 2020 viste, at 400.000 mobilbrugere i Danmark kan have problemer med dækningen, alene fordi de har en telefon hvor teknologien er forældet.

Del på Facebook

Video af vores smukke område

Kettingskov Landsbylaug

CVR NR: 40094539

Billeder som er brugt på vores hjemmeside er taget af den dygtige fotograf Dennis Bruun.

Hvis man ønsker, at billeder af en skal fjernes, kontakt venligst webmaster, Rosalyn.