Spring til indhold

Landsbylauget repræsenteret i Tallinn

I juni var den daværende formand, Torben Pedersen på besøg i Tallinn i forbindelse med Dannebrogets fødselsdag. Vi bringer her et lille uddrag fra rejsen, den fulde beretning kan læses i det vedhæftede dokument: Beretning fra Tallinn-1 Artiklen blev bragt i Flensborg avis torsdag d.27. juni 2019.

Sydslesvigsk Forening i Estland 13.-17. juni 2019

Dannebrog 800 år – Tallinn

 

I juni tog vi til Tallinn, Estlands hovedstad. Tallinns gamle centrum er en smuk og velbevaret middelalderby, og dette er beretningen om vores besøg.

Klokken er 01.00, og 23 forventningsfulde eventyrer drager afsted fra Flensborg, med bus, mod Sverige. Rettere bestemt Stockholm. Efter 14 timers kørsel, ankommer vi lettere søvndrukne til færgen Victoria 1, der skal fragte os de næste ca. 16 timer til Estlands hovedstad Tallin via et lille midnatsstop på en finsk øgruppe i Åland, nærmere bestemt Mariahamn.

Vel ankommet til Tallinn, bliver vi igen genforenet med bussen, og vi bliver kørt til vort hotel, nærmere bestemt Radisson Hotel Park Inn, der ligger dejlig centralt og i gåafstand til den gamle bydel.

Hurtigt efter skulle vi i det stiveste puds køres til den danske ambassade. Her blev vi modtaget af diplomaten Jens Christian Andersen og politisk praktikant Daniel Overgaard Ankersen. Her blev vi briefet vedr. selve dannebrogs-arrangementet og hvilke planer HM Dronning Margrethe II havde. Et meget spændende møde i gæstfrie omgivelser.

Herefter sluttede dagen på egen hånd i denne utrolig smukke by. Den gamle by er meget smuk med huse i pastelfarver. Husene er velholdte og har fyldningsdøre i glade farver. Gaderne er brostensbelagte og risikabelt terræn for stilethæle. Fortovene er smalle, men da trafikken er sparsom, kan man gå på vejen de fleste steder. Det skal siges, at vejret viste sig fra den gode side med temperature mellem 25-28 grader og blå himmel.

Dagen efter viser datoen den 15. juni 2019. 800 år for Dannebrog. I år 1219 faldt Dannebrog ned fra himlen og vendte et dansk nederlag på slagmarken til en storslået sejr.

Eller sådan lyder sagnet i hvert fald. Et sagn der gav det danske flag en meget stærk fortælling – og ikke mindst en guddommelig blåstempling.

Og sådan én var vigtig tilbage i 1200-tallets middelalder, hvor korstogene og kampen for kristendommens udbredelse var i fuld gang.

Læs hele beretningen her: Beretning fra Tallinn-1

Del på Facebook

Video af vores smukke område

Kettingskov Landsbylaug

CVR NR: 40094539

Billeder som er brugt på vores hjemmeside er taget af den dygtige fotograf Dennis Bruun.

Hvis man ønsker, at billeder af en skal fjernes, kontakt venligst webmaster, Rosalyn.